Selvänäköisyys

Selvänäköisyydeksi kutsutaan, kun tietää jotain salaperäistä tai muille ihmisille ulottumattomissa olevaa. Ennustaminen koostuu enteiden avulla tulevaisuudesta kertomisesta. Selvänäkemisen kahtena luokkana pidetään tähdistäennustamista eli astrologiaa ja ennaltanäkemistä eli ennustamista. Nämä käytännöt ovat olleet aikojen alusta asti eli myös primitiivisessä maailmassa.

Eri tekniikoissa on eri tapoja, kuten kristallipallosta katsominen, jossa ennustaja saa ajatukset hypnoottisesti transsissa kristalliin katsomalla ja Tarot-korteista katsominen, joka perustuu onneen, koska henkilö itse poimii kortin ja merkitys tulkitaan kysyjälle. Muita tapoja on automaattikirjoitus, unet , rystysluiden käyttö Afrikassa ja kookospähkinöistä katsominen Polynesiassa. Muita merkittäviä ennustamistapoja ovat luonnonmerkkien tutkiminen, kuten tutkimukset jalan jäljistä tuhkassa, sisälmysten tarkistaminen, lintujen lentokuviot jne.

Shamaanikastissa. joka on hienostunut sääty Roomassa ja Meksikossa, yleensä harjoitettiin taiteesta ennustamista. Tässä taiteessa on muinaista maantiedettä. Sitä käytettiin pääasiassa Egyptissä yhdessä astrologian kanssa.

Ennustukset annettiin eri tiloissa, jossa he voivat keskittyä, visioida ja unelmoida. Ennustajat voivat itse vapaasti hankkia visioita ja unelmia piirtämällä taikakuvia ja laulamalla taikasanoja sekä lukemalla pyhiä kirjoituksia. Todisteet unista löytyvät muinaisen Egyptin papyryskääröistä, kuten Thothmes IV, Egyptin kuningas vuonna 1450 eKr, ja Nut-Amen, Itä-Sudanin ja Egyptin kuningas noin 670 eKr. Kiina käytti pääasiassa enteitä ja ihmeitä tulevaisuuden ennustamisessa, he tutkivat kilpikonnan kovan kilven kuvioita, mitä muistuttavalla tavalla Mayat Keski-Amerikassa käyttivät tarkasteluun napasikaa. Kiinan hallitsijat käyttivät tätä tapaa noin 1146 eKr mutta se nähtiin tehottomaksi. Koska Egypti seurasi enemmän tähdistä ennustamista, mutta ennustamista unista ja visioista ei myöskään aliarvioitu, vaan niitä pidettiin tärkeinä.

Antiikin Roomassa erityinen ryhmä pappeja tunnettiin ennustajina, nämä papit oli nimitetty lisäksi tulkitsemaan Jumalan antamia merkkejä hyväksymisestä tai hylkäämisestä. Tämä koostui kolmesta henkilöstä kuningas mukaan lukien. Tämän merkittävän uskonkappaleen tehtävä oli tarkkailla merkkejä ja tehdä niistä johtopäätöksiä. Heillä oli tapana mennä yksinäiseen paikkaan, kuten vuorten huipulle niin, että on selkeä näköyhteys taivaalle, asettua siellä teltan alle tuulettomana yönä, pyytää Jumalalta merkkiä ja odottaa sitä. Salamat, ukkosen jyrinä, tähdet ja lintujen lento havannoitiin huolellisesti. Painopisteenä oli tarkastella eläinten tapoja, esimerkiksi linnuista lähteneet äänet ja laulu, ja luokitella myös tapa, jolla linnut söivät.

Merkittäviä päätöksiä, kuten rauhantuomarin ja maistraatin vaalit sodan jälkeen, joukkojen lähettäminen sotaan ja lain säätäminen on tehty antamalla tärkeä merkitys enteille.
Itämaissa astrologian avulla ennustaminen oli yhtä yleistä kuin ennustavat profeetat. Idässä käytettiin ennustusmenetelminä kristallipalloa, unia ja muista hallusinaatioita.

Menetelmäoppia, kuten Egyptissä, seurasi Kaldean ja Assyrian keskuudessa Babylonialaiset ja Etiopialaiset. Noidat käyttivät noitavoimiaan, leivän muruista juutalaisten pyhä kirjaan Talmudiin, arabit ennustivat hiekkadyynin muodosta, Burmalaiset ja Siamilaiset lävistivät kananmunan molemmista päistä, ja puhalsivat sisällön maahan, jäljet munan sisällä kertoivat asioista.
Amerikka on harjoittanut ja harjoittaa edelleen selvänäköisyyttä. Meksikossa oli jopa koulu ennustajille, kuten Roomassakin, missä koulutus toteutettiin / päätelmät tehtiin kuuntelemalla lintujen laulua ja tarkkailemalla niiden lentoa. Perussa harjoitettiin ennustamista tarkkailemalla hämähäkkien toimintaa, tupakan lehtiä, maissin jyvien muotoa satunnaisotannalla ja hedelmäputouksen suuntaa. Amerikkalaiset heimot kokonaisuutena olivat innokkaita lintujen elämän tarkkailijoita.

Antiikin Roomalaisten keskuudessa amerikkalaiset linnut luokiteltiin hyviä tai huonoja enteitä tuoviksi.
Brasilialaiset harkitsivat ennen, että Intian sielut olivat siirtyneet lintuihin, kun taas Paraguayn heimot ajattelivat, että linnut suojelevat heidän sukulaistensa sieluja. Tällainen lähestymistapa aloitti ennustamisen ja noituuden.
Perun pappi harjoitteli oraakkelimaisia menetelmiä tekemällä puhuvia epäjumalia. Brasilialaisilla papeilla oli keksintönä tunnettu paxiuba-palmu, joissa oli kolme miehen korkuista runkoa, lehdet ja oksat vasemmalla puolella jäljellä. Reiät olivat kyllästettyjä ja papeilla oli tapana loihtia yhden reiän läpi ja vapina lehtien otettiin heidän jumalansa Juruparin viestinä. Ympäri Amerikan manteretta oraakkelimainen ennustusmenetelmä oli identtinen. Hypnoottinen yhteys kuolleiden kanssa oli myös vallalla Amerikassa.
Ennustaminen unista ja hallusinaatioista oli hyvin yleistä Amerikassa, Algongin intiaaniheimon jäsenet kutsuivat pappeja ” jumalten unelmoijiksi”, Maya kutsui heitä ”kuuntelijoiksi ” ja niin muutkin. Prosessi, jossa nähtiin näkyjä ja visioita kiihdytettiin käyttämällä huumeita ja oopiumia, kuten tupakka, Meksikossa elävät agaavit, kokaiini, anopinkieli ym. Monet viljelivät tällaisia kasveja ja todisteita näistä on löydetty.
Kerta toisensa jälkeen ennustaminen on osoittautunut aidoksi tulosten perusteella ja profetiat ovat totta, on löydetty kadottu mies etsimässä asioita.

Kristallipallosta katsomalla ennustaminen oli hyvin yleistä Amerikan mantereella. Meksikon Atsteekit käyttivät tähän tarkoitukseen kiillotettuja hiekkakiviä, joita ravittiin hirven verellä. Guatemalassa tehtiin samalla tavalla.
Nuolista ennustaminen oli myös laajalti käytettyä. Koska kun kiche-Mayojen kuningaskuntaan oli aikeissa hyökätä valkoinen mies kuningas pyysi ennustamaan ja avulla nuolen avulla, joka oli suunnattu kohti kallioita. Tämä enne valkoisen miehen hyökkäyksestä otettiin pahimpana mahdollisena. Kuningas kysyi myös muilta ennustajilta, mutta lopulta Kiche-kuningaskunta luhistui hyökkäyksen johdosta.

Monia esineitä, kuten pieniä savilintuja, veneitä tai veneenmuotoisia aluksia, on löydetty haudoista Pohjois-Amerikassa, ja on spekuloitu, että näitä on käytetty ennustamiseen.

Ennustamisen juuret ovat myös modernissa sivilisaatiossa. Nostradamuksen (1503-66) on huomattavan onnistunut ennustamisessa arvoituksellisissa säkeissään.
William Lily, astrologi 1600-luvulla ennusti suuren ruton Lontoossa vuonna 1965 ja suuren tulipalon seuraavana vuonna. Näistä lahjakkaista ihmisistä huolimatta, jotkut tekniikat kukoistivat kuten unientulkinta, kädestäennustaminen ja Tarot Kortit.

Monet tällaiset järjestelmät elpyivät jälleen 1960-luvulla. Muinaisen Kiinalaisen järjestelmän I Ching elpymiseen, jossa ennustettiin nykyisiä ja tulevia tapahtumia, liittyy syvempi filosofinen tehtävä ja ihmisten kohtalo. Kaivonkatsominen tai veden etsiminen varvulla on toinen tapa noituutta, jossa oksaa tai sauvaa on käytetty nekromantiassa, joka liittyy kuolleisiin. Aurankatsomisessa on samanlainen käytäntö, joissa käytetään heilureita. Ennustamisen suosio vallitsee nykyaikana taloudellisen ja poliittisen elämän epävakauden vuoksi, koska niiden heilahtelu lisää ahdistusta ja jännittyneisyyttä. Vaikka läsnäoloon on niin monia tekniikoita, selvänäköisyys edellyttää perus- tai kehittynyttä lahjakkuutta.