Ennen kuin ajatuksissasi syöt jotakin, pysähdy hetkeksi ja tiedosta seuraavat seikat:
· Olenko nälkäinen, olenko todella nälkäinen vai olenko vain tylsistynyt ja etsin jotakin tekemistä?
· Miltä minusta tuntuu, kun olen syönyt tätä ruokaa, voinko hyvin sen jälkeen? Voin hyvin, koska söin jotakin terveellistä, jota kehoni todella tarvitsi? Tai huonoksi, koska ruuassa oli paljon sokeria, kemikaaleja tai rasvaa?
Tässä on muutama mu seikka, joista kannattaa olla tietoinen, kun syöt:
· Syö pöydän ääressä, älä työpöytäsi ääressä, autossa tai TV:n ääressä
· Syö hitaasti ja nauti jokaisesta puraisusta
· Syö niin kauan, kunnes nälkä on mennyt, eikä niin, että koet olevasi täynnä. Kun saavutat kylläisyyden asteen, olet syönyt jo liikaa.
Joka kerta kun menet syömään jotakin, oli se sitten pieni välipala tai iso ateria, mieti sitä ruokaa, jonka aiot laittaa kehoosi. Saako se sinut tuntemaan itsesi paremmin voivaksi kun olet syönyt`
Ihminen on ainoa luontokappale, jonka ruokavaliota ei voi ennustaa. Kaikkien eläimien ruokavalio on määrätynlainen. Niiden perustarve fyysisesti ja niiden luonto päättää, mitä niiden pitäisi syödä ja mitä ei. Kuinka paljon niiden pitäisi syödä, kuinka paljon ei, milloin niiden pitäisi syödä ja milloin niiden pitäisi lopettaa syöminen. Mutta ihminen on täysin ennustamaton, hän on täysin epävarma. Hänen luoteensa ei kerro, mitä hänen pitäisi syödä, eikä hänen tietoisuutensa kerro, kuinka paljon hänen pitäisi syödä, eikä hänen ymmärryksensä päätä, milloin hänen pitäisi lopettaa syöminen. Koska yksikään näistä ihmisen ominaisuuksista ei ole ennustettavissa, ihmisen elämä on mennyt jonkin veran epävarmaan suuntaan. Mutta jos on olemassa edes vähän ymmärrystä, jos ihminen alkaa elää edes pikkusen järjen mukaan, edes hieman ajattelemalla asiaa, avaamalla pikkuisen silmiään, niin silloin ei ole ollenkaan vaikeaa muuttaa ruokavaliota oikeanlaiseksi. Se on silloin hyvin helppoa, ei ole mitään niin helppoa. Ymmärtämällä oikean ruokavalion merkityksen, voimme jakaa sen kahteen osaan.
Ensiksi: mitä ihmisen pitäisi syödä ja mitä ei? Ihmiskeho on tehty kemiallisista elementeistä. Koko ihmiskehon prosessi on hyvin paljon kemiallinen. Jos alkoholia laitetaan ihmiseen, niin hänen kehonsa on vaikuttunut tästä kemikaalista – keho myrkyttyy, tulee epätietoiseksi. Kuinka terve ja rauhallinen ihminen voikaan olla, niin myrkyn kemia vaikuttaa hänen kehoonsa. Kuinka pyhimysmäinen ihminen onkaan, niin jos hänelle annetaan myrkkyä, hän kuolee.